Chris Evans: Egocentrik koji bi mogao dokrajčiti Top Gear

Chris_Evans_2010Odlaskom kultnog trojca, Jeremya Clarksona, Richarda Hammonda i Jamesa Maya, Top Gear kakvog poznajemo je prošlost, no postavlja se pitanje što će uopće ostati od kultne emisije. Jer ego novog voditelja Chrisa Evasna je toliki da već mjesecima stvara probleme u produkciji i zadaje glavobolje šefovima BBC-ja. A tko je zapravo Chris Evans?

Jedan od najuspješnijih radijskih i televizijskih voditelja u Velikoj britaniji, počeo je raditi na radiju još kao tinejdžer, a proslavio se s jutarnjim programom na BBC-jevom Radiju 1 i emisijom TFI Friday, koju je zbog Top Geara sada morao napustiti. Kada je prešao na televiziju 1990., uzela ga je slava pa je slijedeću dekadu orgijao i pijančevao što ga je koštalo i braka i posla. Ženio se dva puta, a sada već 49-godišnji djed ima troje djece. Ipak, u karijeri se dobrano obogatio pa trenutno vrijedi više od 65 milijuna eura. Uz to je strastveni golfer i zaljubljenik u brze automobile, naročito Ferrarije. No problem je u tome što nije baš neki vozač pa je prije 10 godina uništio svoj 575M Maranello završivši u jarku i to nedaleko svoje kuće, a na prvom je snimanju nove sezone Top Geara razbio testni automobil. Zapravo se čini pravi papak jer je mora izaći iz auta i povraćati kada ga je na snimanju provozala Sabine Schmitz. Svojedobno je kupio 250 GT Spyder California SWB iz 1961. nekoć u vlasništvu legendarnog glumca Jamesa Coburna za rekordnih 6,5 milijuna eura, a prije pet godina kupio je kultni 250 GTO iz 1963., jedan od samo 36 primjeraka, za 16 milijuna eura. Navodno je prodao tri druga Ferrarija iz svoje kolekcije kako bi ga platio…

Sada je opsjednut preuzimanjem Top Geara, BBC-jevog globalno najpopularnijeg i najuspješnijeg showa, a u silnoj želji da postane novi Clarkson ponaša se još gore o njega. Novi je show zbog njega nakon samo pet mjeseci napustila glavna producentica Lisa Clark, a otkaz je najavio i scenarist Tom Ford. Suvoditeljstvo su mu otkazala i sva velika imena koja je pompozno najavljivao poput bivšeg F1 prvaka Davida Coultharda ili lijepe manekenke i vozačice utrka Jodie Kidd, a zli jezici tvrde da to nije slučajno – nitko ne smije zasjeniti Chrisa. Zato će se na kraju u showu pored njega izmjenjivati čitava vojska – njih čak šest. Hvala bogu, to su ljudi koji znaju i što rade za volanom i što govore poput legendarnog kolege autonovinara Chrisa Harrisa i kraljice Ringa Sabine Schmitz. Bit će zanimljivo i što će imati za reći bivši vlasnik F1 momčadi Eddie Jordan kao i bivši “prijatelj” Matt LeBlanc koji se pokazao kao vrstan vozač dospjevši na vrh totema celebritiya za upravljačem “cijenom razumnog automobila” Kije c’eed.

Marin Tomaš

Vaš dežurni oktanoglavac

Leave a Reply

Your email address will not be published.