Jeremy Clarkson: Bila mi je ovo najteža godina u životu

Jeremy_ClarksonJeremy Clarkson je, napustivši BBC, otišao ispod radara. Ne samo zbog tajnosti u kojoj priprema novu emisiju s Jamesom Mayom i Richardom Hammondom, već i zbog puno drugih stvari koje su mu se dešavale u proteklih godinu dana o kojima se malo zna. A ukratko, osim što mu je lažno dijagnosticiran rak, ostao je bez majke za koju je bio jako vezan, kuće i posla koji mu je označio život.

Puno se pričalo o “gunguli” i njegovom udaranju producenta Oisina Tymona na snimanju Top Geara zbog čega je naposljetku dobio otkaz, no nije se pričalo o tome da su mu nedugo prije tog kobnog događaja doktori saopćili da sumnjaju kako ima rak.  Povrh svega, umrla mu je majka koja se i sama pet godina borila protiv raka dojke za koju je bio jako vezan, a u isto vrijeme se borio s optužbama za rasizam u Aziji i Meksiku zbog svojih šala u emisiji. I razvodom nakon 27 godina braka. No na BBC-ju za njega nisu imali nimalo sluha.

– Rekao sam im, majka mi je umrla, pustite me na miru. Ta cijela priča oko rasizma je ionako puno prenapuhana. Ali nisu me pustili, nego su me nastavili gnjaviti. U to vrijeme smo radili smo novu sezonu TV showa, nastupali uživo i pisali tri novinske kolumne tjedno, a oni su me neprestano pozivali na razgovore o tome tko je što rekao i zašto, je li mi kosa ravna i zubi čisti. I to nije prestajalo. Bio sam pod velikim pritiskom tijekom prošle godine koji je čak i veselom karakteru kakav sam ja bilo teško podnijeti. Majčina smrt me jako pogodila… – rekao je Clarkson u intervjuu za Times.

Mnogi, uključujući milijune fanova, Clarksona stavljaju na pijedestal i velik broj ih je burno reagiralo na vijest o njegovom fizičkom ispadu prema producentu Top Geara, a istina je da je Clarkson samo čovjek. Čovjek s ljudskim problemima i čovjek pod pritiskom.

– Cijela stvar je jedna velika predstava – kaže Clarkson u jednom dijelu intervjua i dodaje: Moj posao, moja tv osobnost, “Jeremy Clarkson” kakvog poznajete… Svi mi nosimo maske. To nisam pravi ja.

Kaže čovjek za kojeg svi mislimo da je zaradio 38 milijuna eura bivajući “ono što je”.

Marin Tomaš

Vaš dežurni oktanoglavac

Leave a Reply

Your email address will not be published.